Dolar 41,3597
Euro 48,5779
Altın 4.844,43
BİST 10.372,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 26°C

Karadeniz Ekonomisinin Görünmeyen Kahramanları

Nalia Karadeniz Mutfağı restoranlarında kullanılan besin eserlerini yöresinden temin ediyor, klasik metotta işliyor ve en lezzetli haliyle müşterilerine ulaşmasını sağlıyor.

Karadeniz Ekonomisinin Görünmeyen Kahramanları
REKLAM ALANI
28 Mayıs 2024 20:12
80

Sürdürülebilir ve klasik mutfak kültürünü yaşatmak lakin mahallî eserler kullanılarak mümkün olabilir. 

Yaşanılan coğrafya, iklim şartları ve yöresel bitki çeşitliliği, dini inançlar ve inanışlar, göçler ve savaşlar üzere öbür kültürler ile etkileşimlerle şekillenen yerel/ yöresel mutfağın bölge dışındaki temsili kelam konusu olduğunda kullanılan materyallerin bölgeden temin edilmesi kıymet taşımaktadır. 

ARA REKLAM ALANI

Nalia Karadeniz Mutfağı Yönetim Kurulu Lideri Süleyman Tarakçı yaptığı açıklamada şunları söyledi.

‘Üretimimizi Rize’ye taşıyarak mahallî iktisada ve istihdama katkı sağladık. Özgün lezzetimizi yaşatabilmek için, endüstriyel eserlere karşı alternatif tedarik anlayışımızı geliştirdik. 

Et sürece tesisimiz tüm şubelerimiz için ilkbaharın gelmesiyle birlikte üretime başladı. Coğrafik işaretli Rize Kavurma bakır kazanlarda ağır ateşte uzun müddet ve kusursuz şartlarda pişiriliyor ve baharla birlikte yaylalarda yetişen doğal otların tatlarını taşıyor. 

Süleymen Tarakçı, yerelin desteklenmesi konusunda öncü bir uygulamayı da başlatmanın gururunu yaşadıklarını belirterek ekliyor; 

‘’Anlaşmalı tarım uygulamalarını başlattık. Karadeniz Mutfağının başrolünde olan, Kara Lahana ve Pazı için çiftçilerle tohum basamağından başlayarak tarladan sofraya gelen süreci yönetiyor, mutfağımızda kullandığımız eserlerin toprak kalitesinden, ilaçlamasına her etabının istediğimiz şartlarda yapıldığını bilerek mutfağımıza alıyoruz. Çiftçi tohumu atarken ne kazanacağını biliyor, erken ödeme yaparak çiftçinin refahı konusunda örnek bir model oluşturuyoruz.’’

Nalia Karadeniz Mutfağı İstanbul ve Rize Şubelerinde klasik Karadeniz mutfağını yeni ve çağdaş bir bakış açısı ile yorumluyor, eşsiz üretim ve tedarik planlaması ile yerele bedel katıyor, ekonomiyi güçlendiriyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,